Deze bloemkoolschotel is hier een grote favoriet, en daarom deel ik graag het recept met je!

De ingrediënten
De ingrediënten voor deze bloemkoolschotel:
-
- Een bloemkool
- 4 grote aardappelen
- 300 gram gehakt
- 4 eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 125 ml crème fraîche
- Ketjap
- Kerriepoeder, peper en zout
Let op: ketjap kan (sporen van) gluten bevatten, dus kies desgewenst voor glutenvrije ketjap.
De bereiding
Bereidingstijd: 45 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen – en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de aardappelen en de bloemkool gaar in 2 aparte pannen. Rul het gehakt – en voeg daar 2 theelepels kerriepoeder, een scheut ketjap, peper en zout aan toe. Stamp de gegaarde aardappelen – en verdeel deze over de bodem van een ovenschaal. Voeg de bloemkoolroosjes bij het gehakt – en schep het geheel goed door elkaar. Schep het mengsel van gehakt en bloemkool over de gestampte aardappelen in de ovenschaal. Mix in een kom de eieren en de crème fraïche, en voeg ook hier 2 theelepels kerriepoeder aan toe. Meng de eieren, de crème fraïche en de kerriepoeder goed door elkaar – en verdeel het over de ovenschotel. Strooi de geraspte kaas over de schotel heen – en zet het geheel vervolgens voor 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Als je deze lekkere én gezonde lasagne hebt gemaakt, dan zou ik het leuk vinden als je in de reacties wilt laten weten wat je ervan vond!
IK HELP JOU OM TE GAAN LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM – EN OM JE KLACHTEN TE GAAN BEGRIJPEN, ZODAT JIJ (WEER) GRIP KRIJGT OP JE GEZONDHEID!

ZORG DAT JE NIETS MIST; VOLG ‘VOEDINGVOORJEBREIN.NL’ OP SOCIALE MEDIA!



