Zomerse spitskoolstamppot met zoete aardappel

Deze spitskoolstamppot is bij ons thuis de favoriet onder de stamppotten! Door de zoete aardappel en de frisse spitskool is dit een ideaal recept voor in de zomer. In dit artikel lees je hoe je deze stamppot kunt maken.

spitskoolstamppot

De ingrediënten

De ingrediënten voor deze spitskoolstamppot:

    • 500 gram spitskool
    • 400 gram kruimige aardappelen (2/3e)
    • 200 gram zoete aardappelen (1/3e)
    • 150 gram gerookte spekjes
    • 2 flinke eetlepels roomkaas
    • 1 flinke eetlepel grove mosterd
    • Een scheut melk of een klontje roomboter
    • Nootmuskaat, peper en zout
    • Optioneel: chipolataworstjes

De bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Schil de aardappelen – en kook deze tot ze gaar zijn. Bak ondertussen de gerookte spekjes. Snijd de spitskool in dunne reepjes – en bak deze in een laagje water tot ze geslonken zijn – en een klein beetje bruin beginnen te kleuren. Als de aardappelen gaar en afgegoten zijn, kun je ze stampen – en mengen met een scheut melk of een klontje roomboter, de roomkaas en de mosterd. Schep de spitskool vervolgens door de gestampte aardappelpuree – en je zomerse spitskoolstamppot is klaar. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat, peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Voeding als medicijn

Als je deze lekkere én gezonde lasagne hebt gemaakt, dan zou ik het leuk vinden als je in de reacties wilt laten weten wat je ervan vond!

IK HELP JOU OM TE GAAN LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM – EN OM JE KLACHTEN TE GAAN BEGRIJPEN, ZODAT JIJ (WEER) GRIP KRIJGT OP JE GEZONDHEID!

 

voedingvoorjebrein

ZORG DAT JE NIETS MIST; VOLG ‘VOEDINGVOORJEBREIN.NL’ OP SOCIALE MEDIA!

 

Voedingvoorjebrein.nl Voedingvoorjebrein.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *