Als je milieubewuster, smaakvoller en/of goedkoper wilt eten, dan zijn seizoensproducten een geweldige keuze. In dit artikel vertel ik je welke groenten en fruitsoorten de maand juli te bieden heeft.

Seizoensgroenten van de maand juli
-
- Aardappelen
- Andijvie
- Artisjok
- Aubergine
- Bleekselderij
- Bloemkool
- Bosui
- Broccoli
- Chinese kool
- Courgette
- Doperwten
- Komkommer
- Koolrabi
- Kropsla
- Paksoi
- Paprika
- Peultjes
- Postelein
- Prei
- Raapjes
- Radicchio
- Rode bieten
- Rode kool
- Rucola
- Savooikool
- Snijbonen
- Sperziebonen
- Spinazie
- Spitskool
- Tomaten
- Tuinbonen
- Uien
- Veldsla
- Venkel
- Witte kool
- Wortelen
- IJsbergsla
- Seizoensfruit van de maand juli
-
- Aardbeien
- Abrikozen
- Blauwe bessen
- Bramen
- Frambozen
- Kersen
- Nectarines
- Perziken
- Rabarber
- Rode bessen
- Zwarte bessen
Goed om te weten
→ Het eten van groenten en fruit buiten het seizoen vergt veel energieverbruik; de kassen waarin de producten geteeld worden, moeten namelijk verwarmd en verlicht worden. Bovendien moeten de producten uit het buitenland geïmporteerd (en dus ook geconserveerd) worden. Als je producten uit het seizoen (en van eigen bodem) eet, ben je dus heel milieubewust bezig.
→ Naast het feit dat je milieubewust bezig bent, ben je vanwege dezelfde bovenstaande redenen ook goedkoper uit als je voor seizoensproducten kiest; daarmee is het kopen van seizoensproducten één van de gezonde budgetproof boodschappentips.
→ Wist je echter ook dat het eten van seizoensproducten een goed idee is voor het bestrijden van vage gezondheidsklachten en het optimaliseren van je gezondheid..? Behalve het feit dat seizoensproducten kwalitatief beter zijn, is je lichaam ook beter ingesteld op het verwerken van lokale seizoensgroenten en -fruit. We zijn tegenwoordig gewend dat het normaal is dat je vrijwel alle producten heel het jaar door kunt krijgen, maar biologisch gezien denkt je lichaam daar anders over. Vroeger had men in de winter immers niet de beschikking tot typische zomergroenten en -fruit; die groeiden op dat moment simpelweg niet – en werden in die tijd ook nog niet met containervrachtschepen naar de andere kant van de wereld vervoerd. Vanuit de visie van oervoeding is het eten van lokale seizoensproducten dus in feite hoe de natuur het bedoeld heeft.
Het interessantste is nog wel dat ons genoom (de complete genetische samenstelling) zo goed als niets blijkt af te wijken van het genoom van onze voorouders van meer dan 70.000 jaar geleden; dat betekent dat ons lichaam dus ook daadwerkelijk beter is aangepast aan een eetpatroon volgens de oervoeding van vroeger.
Vond je dit artikel interessant..? Dan zou ik het leuk vinden als je dat in de reacties wilt laten weten!
IK HELP JOU OM TE GAAN LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM – EN OM JE KLACHTEN TE GAAN BEGRIJPEN, ZODAT JIJ (WEER) GRIP KRIJGT OP JE GEZONDHEID!

ZORG DAT JE NIETS MIST; VOLG ‘VOEDINGVOORJEBREIN.NL’ OP SOCIALE MEDIA!



